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Vegan Cinnamon Raisin Rolls

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シナモン&レーズンロール
Vegan Actionのレシピです。



レーズンが焦げて焼いたあとレーズンを除去するハメになりました。焼き時間はきちんと守りましょう。ちょっとレシピいじってあります。(失敗を二度と繰り返さないように・・・)

材料;
まず最初にボールに次の材料を混ぜましょう。
1/2カップ(120ml)のぬるま湯(人肌程度。イーストを入れた後は電気ポットの上に放置すると冷めないので最高です。)
6gドライイースト
次に下記の材料を混ぜ、よく混ざったら上のミックスと混ぜます。
3/4カップ(180ml)の水
3カップ(720mlくらい。適当でOK。生地の柔らかさで後から足しても大丈夫です。)小麦粉/強力粉
小さじ2砂糖
大さじ1油(私は植物性ショートニングを使用)

粉をひいた台もしくは大きなボールの中でも大丈夫なので、生地をよくこねます。5分くらいこねたら、薄く油を敷いた大きめのボールにいれ、フキン等を掛け、1時間程暖かいところで発酵させます(やっぱり今回もコタツの中へ入れました[4月24日の記事を参考にしてください])。

膨らんだら生地を二つに分け、1つを伸ばして(四角く)0.6cmくらいの厚さにします。その上にマーガリン(またはショートニング)、砂糖(これでもかというくらいかけてください。)、シナモンパウダーとレーズンをまぶします。そして、巻いていきます。(ロールケーキを作る要領です。)端から1・2cmくらいの厚さに切り、ベーキングシートに乗せて、上から砂糖(もしくはマーガリンと砂糖)をまぶします。(焼き色を付きやすくするため)残しておいたもう1つの生地も同じようにします。
190-200℃のオーブンで10分~15分焼きます。
焼きすぎとレーズンが炭になります(泣)

意外と簡単にできます。でも私のように40分とか焼くと後悔しますので気をつけてください。生地を巻く前に散らす砂糖ですが、多めで問題ないです。個人差はありますが、手でわしづかみにして2-4回くらいが適度かと思います。でも甘くないならピーナツバターと一緒に食べたり、甘すぎたらお茶のお供に・・と、どっちでも大丈夫でしょう。生地は焼くと意外と膨らむので間を詰めすぎないように焼くといいと思います。二回に分けて焼いても片方の生地を暖かいところにキープしておけば問題はない・・ハズです。


Vegan Cinnamon Raisin Rolls
[From Vegan Action]

ingredients;
In a bowl combine the following:
*1/2 cup lukewarm water
*1 packet active dry yeast
In another bowl mix the following-then add above:
*3/4 cup water
*3 cups flour
*2 tsp sugar
*1 Tbsp oil
(Add a bit more oil and water if dough it too dry)

Directions:

Clean your counter. Lightly sprinkle flour on it and plop the dough down on it. Knead well for 5-7 minutes. Put dough in a lightly oiled bowl and cover with a clean towel. Let rise for 35 minutes or until dough has doubled in size.

After dough has risen, punch it down and let it rise another 30 minutes. Split dough ball in half and put one ball on counter and one back into the bowl.

For rolls you will need:
1 stick margarine (we use willow run), raisins, lots of cinnamon, lots of brown sugar.

Roll dough on counter out to 1/4 inch thickness. Melt margarine then brush lots onto the dough. Sprinkles generous gobs of brown sugar, cinnamon, and raisins all over the top of the dough. Gently roll the dough up and cut into 1/2 inch sections. Place them on a lightly greased baking sheet.

Repeat with the other half of the dough. Let rolls rise some more in a warm place then bake at 375 degrees until golden brown (10-15 minutes).

You can make frosting by mixing a bunch of powdered sugar with a bit of margarine.

This is easier then it sounds- just lots of waiting, but the taste is worth


Advice: Rraisins were so overbaked that I had to remove them after removing from the oven. Please do not bake over 30 minutes. Sugar and margarine mixture might helps the doughs to get brown easily. Put this mixture on the doughs before you bake. 6g dry yeast worked very well.
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by i_love_peta_jp | 2006-04-29 16:12 | Vegan recipes
Vegan French Toast
VEGAN FRENCH TOAST
ビーガンフレンチトースト

一度食べたら病みつきだ!もう牛乳にはもどれない!!...なフレンチトーストです。

VegWebで見つけたレシピです。
材料;
*バニラ豆乳(私は無調整の豆乳にバニラエッセンスを加えて代用しています)-2カップ
*小麦粉-大さじ4~5
*砂糖-小さじ3
*シナモンパウダー(お好みで。入れると香りがイイです。)
*パン

作り方;
パン以外の材料をすべて混ぜてパンをよく浸してから油をひいたフライパン(結構焦げやすいので油は多目がいいと思います。)で焼きます。弱火から中火の間で焦げ目がつくくらいに焼いたらできあがり!卵を使ったような焼き上がりです。

*お好みで砂糖やシナモンをトッピングしてもおいしいです。私は自分で作ったシロップをたーっぷりかけて食べました。
シロップの作り方
砂糖(もちろん精白していないものが好ましいです。)2:水1を混ぜて煮立て、とけたら火から下ろしバニラエッセンスかメープルシロップを加えて出来上がり。バニラオイルの場合は火にかける前から入れても問題ないのですが、エッセンスは香りが飛びやすいらしいので後からがイイです。

若干見栄えは悪いのですが写真がこちらです↓

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Vegan French Toast
[recipe from VegWeb]
Even non-veggie will love this and you'll never miss milk and egg french toast!


Ingredients;
*2cups vanilla soymilk(or add vanilla extract to the regular soymilk)
*4-5 tbsp flour
*3 tsp sugar
*dash of cinnamon(additional)
*bread slices(Your choice)
*Sugar to taste

Direction;
Mix flour, milk, vegan sugar and cinnamon to form a batter. Dip bread and fry.
ADVICE;
Keep the burner on a med-low setting and let it brown slowly, then it cooks more throughly.

I always eat this with maple syrup or any kinds of sweet syrups.
Here's the recipe of the easiest syrup;
Boil 1/2 cup of water and add 1 cup suger. Take the pot off the stove and add vanilla extract or maple syrup.

By the way, the reason why the picture above doesn't look good is that I always don't use knife to cut bread into pieces. (Lazy girl.)
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by i_love_peta_jp | 2006-04-27 18:53 | Vegan recipes
Vegan bread
b0083560_18373013.jpgベジ食パン
今まで市販のパンを食べていましたが、ご存知の通りほとんどが卵や牛乳を含んでいます。そしてサイトを検索してもほとんど卵か牛乳入りのものばかり・・・。というわけで作りました!!食パン!できるだけ暖かい環境で作りましょう。私はコタツを活用しました。



材料:小さいサイズ。2-3人用です。
<予備発酵>
ドライイースト3g(小さじ1)
温水(40℃)50g(1/4カップ)
砂糖1-2g(小さじ1/2)
<本体>
強力粉250g
砂糖20g(大さじ2)
食塩5g
1/2カップ

<予備発酵>
1)深めの小さいお皿にイーストを入れる。
2)温水(40℃くらい。適当で大丈夫だけど50℃を超えると発酵しにくくなります。)に砂糖(1-2g)を入れて溶かす。
3)1と2を混ぜ合わせる。ダマになったらスプーンなどでつぶしてできるだけよく溶かします。
4)5分くらいで泡立ち始め、10-15分で発酵が完了します。

<作り方>
1)大きなボールにすべての材料を入れてよくこねます。
2)手が付かないくらいにまとまったら平らなところ(粉をしいて)に出し、叩きつけるようにしながらよくこねます。さらに100-200回こねます。
3)コネあがった記事を丸めてボールに入れラップかフタをかけ、25-30℃くらいの暖かい所で約1時間発酵させます。
4)生地を4つにわけて、丸めて布巾などをかけて10分ほど置きます。
5)生地を広げ、端からクルクル丸めます。そして押しつぶし棒状にしたらそれを同じように端から丸め、形を整え油を塗った型に入れます。ちなみに私はケーキ型で焼きました。
6)二次発酵は約38℃(再びコタツへ)の暖かいところで1時間発酵させます。
7)生地上部に霧吹きで水を吹き付け(もしくは手で濡らす)200℃のオーブンで黄金褐色になるまで、約30分焼き上げます。
              (パイオニア企画 ドライイースト添付レシピ参考)

ちなみにフランスパンが出来上がりました(爆)食パンのはずが・・・。
意外と簡単です!!


Vegan bread
I noticed that most of the breads in the grocery stores contain milk and egg in Japan, I decided to bake it. As may know, you need to prepare the warm condition to ferment bread dough, Kotastu, the Japanese style table, is useful for that.

Ingredients;
A3g dry yeast
50g warm water(around 40C)
1-2g sugar
B250g bread flour
20g(2tbsp) sugar
5g salt
50ml water

A<1st fermentation part>
a)Mix 50g warm water and 1-2g sugar and add the mixture to dry yeast and stir well.(Chop sticks are useful!)
b)Leave 15min or more.

B
a)Mix all of the ingredients including "A" and knead.
b)Put the mixture out of the bowl to somewhere flat and wide, knead and hit the mixture to the table. Knead well again.
c)Make a big ball of dough, put it into the bowl, cover it and leave it for 1 hour in a warm(25-30C) place.
d)Cut the dough into 4 pieces, make small balls, cover with a cloth and leave them for 10 min.
e)Combine 1 dough to another, make 2 doughs. Spread a dough, roll from the edge to the another, squash it and again, roll from the edge to the another edge(like you're making a roll cake) Do the same to the another dough.
f)Put them in the pan(I used cake pan. You can use bread pan, of course.) and leave it in a warm place(around 38C) for 1 hour.
g)Spray water on the dough or wet it with water using your hands and bake in 200C oven for 30 min until the dough gets brown color on it.

Ugh, it's really hard to explain this. Sorry if you couldn't understand it. I hope you already know how to bake a bread. I kinda failed baking this bread. It was real hard(almost like a baguette.) But, it was easy and fun!
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by i_love_peta_jp | 2006-04-24 23:43 | Vegan recipes
Organic Veggie Cafe INOUI
私のだいすきなベジカフェイヌイさん。栃木県宇都宮市にあります。場所が若干分かりにくいのですが、ベジタリアン用のカレーやパスタなどのメインはもちろんですが、デザートも豊富です。ビーガン対応料理ももちろんあります。ノンベジの人もきっと気に入ると思いますよ♪メニューやアクセス情報はイヌイさんのホームページで!

I found a nice vegetarian cafe in Utsunomiya, Tochigi. It's called INOUI. They have vegetarian curries, pastas and also desserts. Of course they have some vegan foods. I bet even non-veggie will love it! Get the information here(Japanese site. Let me know if you're interested but can't understand Japanese well.).
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by i_love_peta_jp | 2006-04-24 00:09 | Vegan restaurants
LUNCH
今日のお昼ご飯
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ベジ天ぷら丼[Vegan Tempura-don]
・・・というか普通の天ぷら丼?


材料
・天ぷら(お好みで。私はカボチャ・ナス・たらのめです。)
・ごはん(玄米がグー)
・大根おろし
・たれ(砂糖1・みりん2~3・しょうゆ3で。味は好みで調節して下さい。)

ちょっと玄米を水っぽくたきすぎてしまいました。ちょっと足りなかったので+納豆ご飯を食べました。納豆ご飯はいつも付いているたれは庭にまいて(鰹が入っていてあまり食べたくないので。これは賛否両論ありますね。)、みりんとしょうゆをかけて食べます。ちょっと前に発見したんですが、みりんは味の素に似た味がするので、ちょっと味に深みが欲しいときには重宝します。カナダにいる友達(完全菜食主義者)も、このみりんがとてもお気に入りです。

日本で肩身の狭い思いをしているベジ外国人の方の為に、一応英語に訳したりしていきたいと思います。つたない英語ですが。


Today's lunch
Vegan Tempura-don

Ingredients
*Tempura(your choice:cover the vegetables with flour and water and fry in a deep frying pan)
*rice(unpolished rice is better for your health)
*grated daikon-radish
*Tempura sauce(mix 1tsp sugar, 2-3tsp mirin and 1tbsp soy-sauce. Boil if you want need it. Adjust the taste)

Put tempura on rice, add grated daikon-radish on it and pour sauce on.

I know vegan people from different countries find it very difficult to keep on eating only vegan food in Japan. I would love to support you to countinue to be a vegan and I wish I can help you through this blog. So please leave your comment if you have any suggestion or question.
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by i_love_peta_jp | 2006-04-22 15:08 | Vegan recipes
   

PETAの記事とビーガン(ベジタリアン)レシピを掲載!PETA's articles and vegan recipes!
by i_love_peta_jp
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