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カテゴリ:Vegan recipes( 29 )
簡単ヴィーガンおやつ[Easy Snack]
b0083560_013762.jpgみなさんドリトスはご存知ですか?カナダで食べてはまったおやつ。材料は

*ドリトス(プレーンで。他の味は豚が入っていたりしますので注意。)

*サルサソース

だけ。ドリトスをサルサソースにディップしてたべましょう♪乳製品食べるベジの方は、ドリトスにチーズをのせ、電子レンジで30秒ほどチン!すると、簡単スナックのできあがりです。お試しアレ。

↓サルサソースはこんな感じの、外国産のがおいしいです。カゴメのサルサソースもあるけど、野菜が大きめで辛さも足りないので本場モンがおいしいです。輸入食材コーナーでお求めください。
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[Easy Snack]
My host mother made me this when I was in Canada. This is one of my favorite snacks! Just dip Doritos into Salsa. There's another way if you're just a vegetarian. Sprinkle cheese on Doritos and microwave for 30 minutes. Kagome also has Salsa and it's actually cheaper than imported ones but I always choose, I guess that was Casa Fiesta brand because simply it tastes better.
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by i_love_peta_jp | 2006-06-30 00:15 | Vegan recipes
ベジドーナツ[Vegan Doughnuts]
b0083560_18343479.jpgミスタードーナツの味が恋しいあなた!卵と牛乳なしでできるベジドーナツはいかが?

ベジドーナツ
("Veggie Boards"より)


材料
・強力粉/パン用強力粉・・・3カップ(720cc)
・イースト・・・1スプーン(イーストの外箱等に書いてある使い方を参考にしてください)
・塩・・・小さじ1/2
・油(植物性ショートニングがグー!)・・・2スプーン(適当)
・砂糖・・・3スプーン(強力粉の5%を超えるとイースト菌の繁殖を妨げてしまうので注意)
・ぬるま湯(生地の硬さに応じて調節してください)

作り方
1)コップ一杯程度のぬるま湯に一つまみ砂糖を入れ、ドライイーストをいれ、暖かいところで15分ほど置きます。たいてい泡で表面が覆われますが、あんまり発酵していないようでも生地と一緒に練っていくことで活発になりますのであんまり神経使わなくてOKです。いつもどおりコタツは最強兵器です。
2)すべての材料を混ぜ、ひたすらこねます。耳たぶより固めくらいに生地がまとまったら、暖かいところで1時間ゆっくり発酵させます。このときよく絞ったフキンをかぶせておくと生地が乾きません。
3)いったん取り出し軽く混ぜ、もう1時間発酵させます。ちなみに私はつぶしてしまうのが嫌で2、3回こねただけで戻しましたが問題なしです。
4)小さいボールにして油で揚げます。結構膨らむので投入しすぎると危険です。狐色になるまであげます。このとき揚げすぎるとフランスパンに匹敵するほど強力なドーナツ弾(笑)が出来上がるので気をつけてください。
5)油をよく切り、砂糖かアイシング(作り方は下をご覧ください)を絡めて網かお皿の上で冷まします。オリジナルのレシピでは間にジャムとか挟んで上から粉砂糖をかけると書いてありますが、どっちでもおいしいですよ。

レモンアイシングの作り方
砂糖(できれば粉砂糖だけど私はキビ砂糖を使いました)にレモン汁を混ぜるだけ。砂糖を多めにすると少しすると固まってプロっぽく見えます。分量を間違うとラムネ(お菓子)の味がします。

今度は豆乳を入れて作ってみようっと♪みなさんも色々工夫して作ってみてくださいね!


Vegan Doughnuts
[Recipe from Veggie Boards]

Ingredients;
3 cups flour
1 spoon yeast
1/2 tsp salt
2 spoons oil
3 spoons sugar
lukewarm water

Derection;
mix it all in a boal to create dough.
let the dough swell up in a warm place, till it doubles its size (about an hour).
knead and let it double its size again.
make balls of dough and fry in deep oil. turn it over to make sure it gets brown from both sides.
after the doughnuts are done, inject jelly inside and spread icing sugar on top.

Advice;
Don't forget to soak dried yeast in water before mixing it into the dough. Leave it in water for 15 min for the fermentation.
I covered doughnuts with sugar and lemon icing. To make lemon icing, mix icing sugar and lemon juice.
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by i_love_peta_jp | 2006-05-15 18:36 | Vegan recipes
サラダうどん[Salad Udon(wheat-flour noodle)]
最近暖かくなってきました。暑い日のランチやディナーにいかがでしょう?

サラダうどんb0083560_16531149.jpg

材料
・ゆでうどん
・野菜
・豆腐
*たれ
しょうゆ、酢、みりんをお好みの割合で。(しょうゆ2:酢3:みりん1くらい)

作り方
うどんをゆでて水で冷やし、野菜・豆腐をのせてたれをかける!!簡単すぎですね。

今回は緑野菜しか入れてないので見た目がさみしい・・・。トマトをのせてもおいしいです。


Salad Udon
Udon is one kind of japanese noodles. I think you can get it at any Asian food store.

Ingredients;
*Udon
*Vegetables(lettuces, broccolies and cucumbers are good)
*tofu
*sauce(Soysauce2:vinegar3:Mirin1)

Direction;
1)Boil Udon and broccolies. Wash them with cold water to cool off.
2)Cut tofu, put it and veggies on Udon and pour sauce on.
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by i_love_peta_jp | 2006-05-13 22:40 | Vegan recipes
豆腐ハンバーグ丼[Tofu hamburg steak don]
豆腐ハンバーグ丼
すっかりサボってしまいましたが、つい先日のお昼ゴハンです。

豆腐ハンバーグの作り方
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材料
・おから
・野菜(たまねぎ、にんじん等)
・豆腐
・パン粉(つなぎ用)
・片栗粉(つなぎ用)
・山芋等粘っこいイモ(つなぎ用)
・みりん
・塩、しょうゆ等お好みの調味料
いつもどおり量は適当です。要するに形づくれれば何でもアリなんです。じゃが芋を入れてもおいしいですよ。

作り方
野菜はみじん切り、山芋はすり下ろしておく。たまねぎを入れるようならアメ色になるまで火を通し、おからを投入し炒める。後は火からおろして材料を混ぜて味を整え、好きな大きさに握って両面をよく蒸し焼きにする(お好みで普通に焼いてください)だけ!いつもながらと~っても簡単!!

大量に作っておくとお弁当にも最適ですし、またパンにはさんでハンバーガーにも!!私はご覧の通りたくさんの千切りキャベツを載せてお気に入りの有機野菜のソース(このサイトの一番左のソースです。有機野菜からできていて甘みのあるソースです。一本200円くらいだったかな?)で食べました!このソース、キャベツにかけて食べると劇ウマです。

Tofu hamburg steak don
It's been a while since I last posted a recipe. This was my lunch from (I guess) last Friday.

How to make Tofu Hamburg Steak
Ingredients;
*Okara(the edible pulp separated from soybean milk in the production of tofu[KENKYUSHA'S NEW COLLEGE JAPANESE-ENGLISH DICTIONARY 5th EDITION]. You can also use only Tofu if it's not avalable in your area]
*Tofu
*Vegetables(your choice. Onion and carrot are good.)
*Potatoes(additional)
*Mirin, pepper, soy-sauce and salt to taste
Add flour, bread crumbs, Katakuriko(cornstarch) or Yamaimo for a thickener.

Direction
1)Cut veggies into small pieces.
2)Shallow-fry onions and Okara.
3)Mix all ingredients[make sure they're sticky enough!]
4)Make balls and crash them to form steaks.
5)Shallow-fry for 15-20 minutes.

My recipes are always easy as you can see! It's great for a hamgurger! I always make tons of those and keep them in the freezer. To make Tofu steak don, put cabbage(cut into thin strips) and this steak on rice, and pour your favorite sauce on! This organic veggie sauce is my favorite one, it tastes a bit sweet and good with cabbage.(The left one)
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by i_love_peta_jp | 2006-05-08 19:23 | Vegan recipes
チリスープ[Chilli Soup]
b0083560_18252923.jpgPETAのメンバーに送られる包み(雑誌類です)が届きました。中身は、"compassionate living", "in 15 minutes flat it's easy as pie!", "all animals are equal"と"animal times"です。特に"animal times"はお気に入りで、今回はマライアが表紙でした(マライアはもらったファーをPETAに譲りました。PETAはこれを学校教育等に使います。)中身はレシピとか、自分達にできること、など豊富です。これはPETAに寄付をするといただけるものです。

さて、今日の夕飯はこちらです。

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玄米、菜の花か何かの葉っぱ、豆腐とチリスープです。




チリスープ
材料
野菜(カボチャ、玉ねぎ等の野菜。)
トマト缶
豆缶(私の愛用しているものが一番下に画像アップしてあります。無農薬!)
チリパウダー
チリソース
*味付けも量もいつも適当です!
作り方
1)野菜を切ります。大きめの方がおいしいです。
2)炒めます。
3)トマトと水を入れてチリパウダー、チリソース、塩で味を整えます。
4)時々野菜を崩さない程度に混ぜながら15分程煮込み、豆を投入し、3~5分煮込めば完成!

とっても簡単!!

I recieved the membership materials from PETA. Magazines were inside, and especially I love "ANIMAL TIMES" which Mariah C was on the cover(She gave her furs to PETA! I've been her big fan for years!) These materials are given to the people who donated to PETA.

Today's supper is rice, tofu, leaves(I don't know the name) and chilli soup. This soup was the one which my vegan friend cooked for us before. It tastes sooooo good when they're cut into big pieces.

CHILLI SOUP
Ingredients;
*veggies(I like pumpkins, potatoes and onions)
*canned peas(its pic is at the bottom of this article)
*canned tomatoes
*chilli powder
*chilli sauce(I always use this)

Direciton;
1)Cut veggies, cut into big pieces as I mentioned.
2)Fry them.
3)Add tomatoes and water. Adjust taste with chilli sauce, chilli powder and salt. Remember the taste could change while it's simmering. You can add extra after.
4)Simmer until tender. Add peas and keep on simmering for 3-5 min.

This canned peas is my favorite. This is organic!
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by i_love_peta_jp | 2006-05-01 21:38 | Vegan recipes
Vegan Cinnamon Raisin Rolls

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シナモン&レーズンロール
Vegan Actionのレシピです。



レーズンが焦げて焼いたあとレーズンを除去するハメになりました。焼き時間はきちんと守りましょう。ちょっとレシピいじってあります。(失敗を二度と繰り返さないように・・・)

材料;
まず最初にボールに次の材料を混ぜましょう。
1/2カップ(120ml)のぬるま湯(人肌程度。イーストを入れた後は電気ポットの上に放置すると冷めないので最高です。)
6gドライイースト
次に下記の材料を混ぜ、よく混ざったら上のミックスと混ぜます。
3/4カップ(180ml)の水
3カップ(720mlくらい。適当でOK。生地の柔らかさで後から足しても大丈夫です。)小麦粉/強力粉
小さじ2砂糖
大さじ1油(私は植物性ショートニングを使用)

粉をひいた台もしくは大きなボールの中でも大丈夫なので、生地をよくこねます。5分くらいこねたら、薄く油を敷いた大きめのボールにいれ、フキン等を掛け、1時間程暖かいところで発酵させます(やっぱり今回もコタツの中へ入れました[4月24日の記事を参考にしてください])。

膨らんだら生地を二つに分け、1つを伸ばして(四角く)0.6cmくらいの厚さにします。その上にマーガリン(またはショートニング)、砂糖(これでもかというくらいかけてください。)、シナモンパウダーとレーズンをまぶします。そして、巻いていきます。(ロールケーキを作る要領です。)端から1・2cmくらいの厚さに切り、ベーキングシートに乗せて、上から砂糖(もしくはマーガリンと砂糖)をまぶします。(焼き色を付きやすくするため)残しておいたもう1つの生地も同じようにします。
190-200℃のオーブンで10分~15分焼きます。
焼きすぎとレーズンが炭になります(泣)

意外と簡単にできます。でも私のように40分とか焼くと後悔しますので気をつけてください。生地を巻く前に散らす砂糖ですが、多めで問題ないです。個人差はありますが、手でわしづかみにして2-4回くらいが適度かと思います。でも甘くないならピーナツバターと一緒に食べたり、甘すぎたらお茶のお供に・・と、どっちでも大丈夫でしょう。生地は焼くと意外と膨らむので間を詰めすぎないように焼くといいと思います。二回に分けて焼いても片方の生地を暖かいところにキープしておけば問題はない・・ハズです。


Vegan Cinnamon Raisin Rolls
[From Vegan Action]

ingredients;
In a bowl combine the following:
*1/2 cup lukewarm water
*1 packet active dry yeast
In another bowl mix the following-then add above:
*3/4 cup water
*3 cups flour
*2 tsp sugar
*1 Tbsp oil
(Add a bit more oil and water if dough it too dry)

Directions:

Clean your counter. Lightly sprinkle flour on it and plop the dough down on it. Knead well for 5-7 minutes. Put dough in a lightly oiled bowl and cover with a clean towel. Let rise for 35 minutes or until dough has doubled in size.

After dough has risen, punch it down and let it rise another 30 minutes. Split dough ball in half and put one ball on counter and one back into the bowl.

For rolls you will need:
1 stick margarine (we use willow run), raisins, lots of cinnamon, lots of brown sugar.

Roll dough on counter out to 1/4 inch thickness. Melt margarine then brush lots onto the dough. Sprinkles generous gobs of brown sugar, cinnamon, and raisins all over the top of the dough. Gently roll the dough up and cut into 1/2 inch sections. Place them on a lightly greased baking sheet.

Repeat with the other half of the dough. Let rolls rise some more in a warm place then bake at 375 degrees until golden brown (10-15 minutes).

You can make frosting by mixing a bunch of powdered sugar with a bit of margarine.

This is easier then it sounds- just lots of waiting, but the taste is worth


Advice: Rraisins were so overbaked that I had to remove them after removing from the oven. Please do not bake over 30 minutes. Sugar and margarine mixture might helps the doughs to get brown easily. Put this mixture on the doughs before you bake. 6g dry yeast worked very well.
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by i_love_peta_jp | 2006-04-29 16:12 | Vegan recipes
Vegan French Toast
VEGAN FRENCH TOAST
ビーガンフレンチトースト

一度食べたら病みつきだ!もう牛乳にはもどれない!!...なフレンチトーストです。

VegWebで見つけたレシピです。
材料;
*バニラ豆乳(私は無調整の豆乳にバニラエッセンスを加えて代用しています)-2カップ
*小麦粉-大さじ4~5
*砂糖-小さじ3
*シナモンパウダー(お好みで。入れると香りがイイです。)
*パン

作り方;
パン以外の材料をすべて混ぜてパンをよく浸してから油をひいたフライパン(結構焦げやすいので油は多目がいいと思います。)で焼きます。弱火から中火の間で焦げ目がつくくらいに焼いたらできあがり!卵を使ったような焼き上がりです。

*お好みで砂糖やシナモンをトッピングしてもおいしいです。私は自分で作ったシロップをたーっぷりかけて食べました。
シロップの作り方
砂糖(もちろん精白していないものが好ましいです。)2:水1を混ぜて煮立て、とけたら火から下ろしバニラエッセンスかメープルシロップを加えて出来上がり。バニラオイルの場合は火にかける前から入れても問題ないのですが、エッセンスは香りが飛びやすいらしいので後からがイイです。

若干見栄えは悪いのですが写真がこちらです↓

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Vegan French Toast
[recipe from VegWeb]
Even non-veggie will love this and you'll never miss milk and egg french toast!


Ingredients;
*2cups vanilla soymilk(or add vanilla extract to the regular soymilk)
*4-5 tbsp flour
*3 tsp sugar
*dash of cinnamon(additional)
*bread slices(Your choice)
*Sugar to taste

Direction;
Mix flour, milk, vegan sugar and cinnamon to form a batter. Dip bread and fry.
ADVICE;
Keep the burner on a med-low setting and let it brown slowly, then it cooks more throughly.

I always eat this with maple syrup or any kinds of sweet syrups.
Here's the recipe of the easiest syrup;
Boil 1/2 cup of water and add 1 cup suger. Take the pot off the stove and add vanilla extract or maple syrup.

By the way, the reason why the picture above doesn't look good is that I always don't use knife to cut bread into pieces. (Lazy girl.)
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by i_love_peta_jp | 2006-04-27 18:53 | Vegan recipes
Vegan bread
b0083560_18373013.jpgベジ食パン
今まで市販のパンを食べていましたが、ご存知の通りほとんどが卵や牛乳を含んでいます。そしてサイトを検索してもほとんど卵か牛乳入りのものばかり・・・。というわけで作りました!!食パン!できるだけ暖かい環境で作りましょう。私はコタツを活用しました。



材料:小さいサイズ。2-3人用です。
<予備発酵>
ドライイースト3g(小さじ1)
温水(40℃)50g(1/4カップ)
砂糖1-2g(小さじ1/2)
<本体>
強力粉250g
砂糖20g(大さじ2)
食塩5g
1/2カップ

<予備発酵>
1)深めの小さいお皿にイーストを入れる。
2)温水(40℃くらい。適当で大丈夫だけど50℃を超えると発酵しにくくなります。)に砂糖(1-2g)を入れて溶かす。
3)1と2を混ぜ合わせる。ダマになったらスプーンなどでつぶしてできるだけよく溶かします。
4)5分くらいで泡立ち始め、10-15分で発酵が完了します。

<作り方>
1)大きなボールにすべての材料を入れてよくこねます。
2)手が付かないくらいにまとまったら平らなところ(粉をしいて)に出し、叩きつけるようにしながらよくこねます。さらに100-200回こねます。
3)コネあがった記事を丸めてボールに入れラップかフタをかけ、25-30℃くらいの暖かい所で約1時間発酵させます。
4)生地を4つにわけて、丸めて布巾などをかけて10分ほど置きます。
5)生地を広げ、端からクルクル丸めます。そして押しつぶし棒状にしたらそれを同じように端から丸め、形を整え油を塗った型に入れます。ちなみに私はケーキ型で焼きました。
6)二次発酵は約38℃(再びコタツへ)の暖かいところで1時間発酵させます。
7)生地上部に霧吹きで水を吹き付け(もしくは手で濡らす)200℃のオーブンで黄金褐色になるまで、約30分焼き上げます。
              (パイオニア企画 ドライイースト添付レシピ参考)

ちなみにフランスパンが出来上がりました(爆)食パンのはずが・・・。
意外と簡単です!!


Vegan bread
I noticed that most of the breads in the grocery stores contain milk and egg in Japan, I decided to bake it. As may know, you need to prepare the warm condition to ferment bread dough, Kotastu, the Japanese style table, is useful for that.

Ingredients;
A3g dry yeast
50g warm water(around 40C)
1-2g sugar
B250g bread flour
20g(2tbsp) sugar
5g salt
50ml water

A<1st fermentation part>
a)Mix 50g warm water and 1-2g sugar and add the mixture to dry yeast and stir well.(Chop sticks are useful!)
b)Leave 15min or more.

B
a)Mix all of the ingredients including "A" and knead.
b)Put the mixture out of the bowl to somewhere flat and wide, knead and hit the mixture to the table. Knead well again.
c)Make a big ball of dough, put it into the bowl, cover it and leave it for 1 hour in a warm(25-30C) place.
d)Cut the dough into 4 pieces, make small balls, cover with a cloth and leave them for 10 min.
e)Combine 1 dough to another, make 2 doughs. Spread a dough, roll from the edge to the another, squash it and again, roll from the edge to the another edge(like you're making a roll cake) Do the same to the another dough.
f)Put them in the pan(I used cake pan. You can use bread pan, of course.) and leave it in a warm place(around 38C) for 1 hour.
g)Spray water on the dough or wet it with water using your hands and bake in 200C oven for 30 min until the dough gets brown color on it.

Ugh, it's really hard to explain this. Sorry if you couldn't understand it. I hope you already know how to bake a bread. I kinda failed baking this bread. It was real hard(almost like a baguette.) But, it was easy and fun!
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by i_love_peta_jp | 2006-04-24 23:43 | Vegan recipes
LUNCH
今日のお昼ご飯
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ベジ天ぷら丼[Vegan Tempura-don]
・・・というか普通の天ぷら丼?


材料
・天ぷら(お好みで。私はカボチャ・ナス・たらのめです。)
・ごはん(玄米がグー)
・大根おろし
・たれ(砂糖1・みりん2~3・しょうゆ3で。味は好みで調節して下さい。)

ちょっと玄米を水っぽくたきすぎてしまいました。ちょっと足りなかったので+納豆ご飯を食べました。納豆ご飯はいつも付いているたれは庭にまいて(鰹が入っていてあまり食べたくないので。これは賛否両論ありますね。)、みりんとしょうゆをかけて食べます。ちょっと前に発見したんですが、みりんは味の素に似た味がするので、ちょっと味に深みが欲しいときには重宝します。カナダにいる友達(完全菜食主義者)も、このみりんがとてもお気に入りです。

日本で肩身の狭い思いをしているベジ外国人の方の為に、一応英語に訳したりしていきたいと思います。つたない英語ですが。


Today's lunch
Vegan Tempura-don

Ingredients
*Tempura(your choice:cover the vegetables with flour and water and fry in a deep frying pan)
*rice(unpolished rice is better for your health)
*grated daikon-radish
*Tempura sauce(mix 1tsp sugar, 2-3tsp mirin and 1tbsp soy-sauce. Boil if you want need it. Adjust the taste)

Put tempura on rice, add grated daikon-radish on it and pour sauce on.

I know vegan people from different countries find it very difficult to keep on eating only vegan food in Japan. I would love to support you to countinue to be a vegan and I wish I can help you through this blog. So please leave your comment if you have any suggestion or question.
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by i_love_peta_jp | 2006-04-22 15:08 | Vegan recipes
   

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