> LINKS
菜食のススメ
菜食になってからの勉強に利用させていただいているサイトです。ベジタリアンクイズもあり♪菜食のススメ

VegCooking
ビーガン(ベジタリアン)レシピ

ベジーズJP
笑いと癒しのベジタリアン系エンターテインメントサイト

GoVeg.com
ベジタリアンの情報サイト

Other PETA websites
GoVeb.comをはじめとするPETAの色々なサイト

PETA
PETA(People for the Ethical Treatment of Animals)のサイト

PETA2.com
2006年 08月 19日 ( 2 )
即席ベジピザ[Easy Vegan Pizza]
Tomokoさんの「太らないおやつが知りたい」との声を受けて、今日開発(?)したピザ。簡単です。

材料b0083560_15103890.jpg
パン
豆腐
ケチャップ
コショウ

作り方
パンに豆腐を潰して塗りつけ、コショウとケチャップをかけてトースターか電子レンジで加熱。簡単なわりにおいしいし、本物のピザのように油ギットリではなくヘルシー。冷たいままでもおいしいです♪

Vegan Tofu Pizza
This is an easy pizza.

Ingredients
slices of bread
tofu, mashed
ketchup
pepper

Direction
Put tofu and ketchup on bread, sprinkle pepper on it and microwave for 40-60 seconds. You don't have to microwave if you prefer serving cool.
[PR]
by i_love_peta_jp | 2006-08-19 15:20 | Vegan recipes
カボチャ蒸しパン[Squash Steamed Bread]
b0083560_11311099.jpgカボチャを母の実家から大量に仕入れた為(もちろん無農薬!)、蒸しパンを作ってみました。
前回紹介したベジホットケーキをちょっとアレンジしてつくりました。
材料
小麦粉-1カップ(240ml)
砂糖-大さじ1
ベーキングパウダー-大さじ2
塩-小さじ1/8
豆乳-3/4カップ
野菜(今回はカボチャ)

作り方
粉の材料を良く混ぜ合わせ、少しずつ豆乳を入れていく。最期に薄めに切ったカボチャを混ぜ合わせて、油を塗った容器に入れ蒸し器へ(フタの下に布巾を挟むのをお忘れなく)。小分けすると早いですが、ボールのままなら20分くらい蒸すと出来上がり。
b0083560_11292836.jpg
アドバイス
これはおやつと言うよりは食事の時付けあわせと食べる感じなので、もしおやつとして食べたいなら、砂糖を増やすか、あととってもオススメなのがマーマレードをつけて食べる事です。とってもオシャレな味がします。カフェでも経営しようかと思ったくらい(アホか)このカボチャ蒸しパンとマーマレードの組み合わせは絶妙です。

Vegan Steamed Bread
Canadian friends told me that they never thought of steaming a bread but it's a common way for Japanese people to cook breads in a steamer.
This recipe is based on PETA's pancake.

Ingredients
1 cup flour
1 tbsp. sugar
2 tbsp. baking powder
1/8 tsp. salt
3/4 cup soy milk
squash, cut into small and thin pieces

Directions
Combine all dry ingredients. Add soymilk and mix well. Add squash and mix lightly. Move the dough into a greased bowl and steam for 20-25 minutes.

Advices
*Sandwich a cloth between steamer and its jar in order to avoid water to drop onto the dough, it will cause a bread to be watery.
*This is not sweet enough for a dessert, you can add extra suger if you'd like. Or what I recommend is to have some marmalade jam together. It tasted so good that I felt like I was in a fancy restaurant.
[PR]
by i_love_peta_jp | 2006-08-19 11:56 | Vegan recipes