> LINKS
菜食のススメ
菜食になってからの勉強に利用させていただいているサイトです。ベジタリアンクイズもあり♪菜食のススメ

VegCooking
ビーガン(ベジタリアン)レシピ

ベジーズJP
笑いと癒しのベジタリアン系エンターテインメントサイト

GoVeg.com
ベジタリアンの情報サイト

Other PETA websites
GoVeb.comをはじめとするPETAの色々なサイト

PETA
PETA(People for the Ethical Treatment of Animals)のサイト

PETA2.com
2006年 07月 23日 ( 2 )
ベジホットケーキ[Vegan Pancake](+ドーナツ??)
ホットケーキのレシピです。乳製品、卵を使っていないのでとってもヘルシーですよ♪VegCookingより。

材料
小麦粉-1カップ(外国のレシピなので240g)
砂糖-大さじ1
ベーキングパウダー-大さじ2
塩-小さじ1/8
豆乳-1カップ(240ml)
植物油-大さじ2

作り方
粉は粉で混ぜて、豆乳&油は滑らかになるまで泡だて器で混ぜます。後はあわせて焼くだけ。日本ではあまり主流じゃないけど、シロップをドバドバかけていただきます。メープルシロップやフルーツシロップもイイですね!

確かではありませんが、この粉を使えばホットケーキミックスのようにドーナツも作れるハズ…!
こんど挑戦してみます。

Vegan Pancakes
This recipe is from VegCooking. It's called "PETA's Pancakes."

Fluffy pancakes are great with fresh fruit or pure maple syrup. If you are a “chocoholic,” try adding 1/2 cup of chocolate chips to the batter. For a tropical taste, add chopped macadamia nuts and shredded coconut to the batter, and serve these cakes with sliced bananas warmed in maple syrup.

Ingredients;
1 cup unbleached all-purpose flour
1 Tbsp. sugar
2 Tbsp. baking powder
1/8 tsp. salt
1 cup soy milk
2 Tbsp. vegetable oil

Directions;
• Combine the flour, sugar, baking powder, and salt in a bowl and mix thoroughly. Mix in the soy milk and oil and, with an electric mixer or wire whisk, beat just until the batter is smooth.
• Measure 1/2 cup batter onto a hot, oiled griddle. When bubbles appear on the upper surface of the pancake (in about 2 minutes), lift with a spatula and flip the pancake. Cook the pancake for another 2 minutes. Remove from the pan and keep it warm while you make the remaining pancakes.
• Serve warm with maple syrup or fruit syrup.
[PR]
by i_love_peta_jp | 2006-07-23 21:44 | Vegan recipes
カスタードクリーム[Custard cream]
ヴィーガンになってから一番食べたかったもの…それは

カスタードクリーム

もともとお菓子類が大好きだった私。なんといってもクリームパンやたい焼きのなかのカスタードクリームには目がありませんでした。

そして!死に物狂いで探しました。モコモコの美追求塾から

カスタードクリーム
材料
豆乳-100ml
上新粉-大さじ1/2
砂糖-大さじ1
バニラエッセンス

作り方は簡単、煮詰めて最期にバニラエッセンスを加えるだけ!ありがとう、モコモコ(名前かな?)さん!!

Custard Cream
What I always missed since I became a vegan was custard cream. I found the recipe at モコモコの美追求塾.

Ingredients;
100ml Soymilk
1/2 tbsp Jo-shin powder (rice powder)
1 tbsp sugar
Vanilla extract

Directions;
Mix all ingredients except Vanilla extract, boil the mixture until it thickens. After removing from the stove, add vanilla extract.
[PR]
by i_love_peta_jp | 2006-07-23 21:04 | Vegan recipes