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シナモン&レーズンロール
Vegan Actionのレシピです。



レーズンが焦げて焼いたあとレーズンを除去するハメになりました。焼き時間はきちんと守りましょう。ちょっとレシピいじってあります。(失敗を二度と繰り返さないように・・・)

材料;
まず最初にボールに次の材料を混ぜましょう。
1/2カップ(120ml)のぬるま湯(人肌程度。イーストを入れた後は電気ポットの上に放置すると冷めないので最高です。)
6gドライイースト
次に下記の材料を混ぜ、よく混ざったら上のミックスと混ぜます。
3/4カップ(180ml)の水
3カップ(720mlくらい。適当でOK。生地の柔らかさで後から足しても大丈夫です。)小麦粉/強力粉
小さじ2砂糖
大さじ1油(私は植物性ショートニングを使用)

粉をひいた台もしくは大きなボールの中でも大丈夫なので、生地をよくこねます。5分くらいこねたら、薄く油を敷いた大きめのボールにいれ、フキン等を掛け、1時間程暖かいところで発酵させます(やっぱり今回もコタツの中へ入れました[4月24日の記事を参考にしてください])。

膨らんだら生地を二つに分け、1つを伸ばして(四角く)0.6cmくらいの厚さにします。その上にマーガリン(またはショートニング)、砂糖(これでもかというくらいかけてください。)、シナモンパウダーとレーズンをまぶします。そして、巻いていきます。(ロールケーキを作る要領です。)端から1・2cmくらいの厚さに切り、ベーキングシートに乗せて、上から砂糖(もしくはマーガリンと砂糖)をまぶします。(焼き色を付きやすくするため)残しておいたもう1つの生地も同じようにします。
190-200℃のオーブンで10分~15分焼きます。
焼きすぎとレーズンが炭になります(泣)

意外と簡単にできます。でも私のように40分とか焼くと後悔しますので気をつけてください。生地を巻く前に散らす砂糖ですが、多めで問題ないです。個人差はありますが、手でわしづかみにして2-4回くらいが適度かと思います。でも甘くないならピーナツバターと一緒に食べたり、甘すぎたらお茶のお供に・・と、どっちでも大丈夫でしょう。生地は焼くと意外と膨らむので間を詰めすぎないように焼くといいと思います。二回に分けて焼いても片方の生地を暖かいところにキープしておけば問題はない・・ハズです。


Vegan Cinnamon Raisin Rolls
[From Vegan Action]

ingredients;
In a bowl combine the following:
*1/2 cup lukewarm water
*1 packet active dry yeast
In another bowl mix the following-then add above:
*3/4 cup water
*3 cups flour
*2 tsp sugar
*1 Tbsp oil
(Add a bit more oil and water if dough it too dry)

Directions:

Clean your counter. Lightly sprinkle flour on it and plop the dough down on it. Knead well for 5-7 minutes. Put dough in a lightly oiled bowl and cover with a clean towel. Let rise for 35 minutes or until dough has doubled in size.

After dough has risen, punch it down and let it rise another 30 minutes. Split dough ball in half and put one ball on counter and one back into the bowl.

For rolls you will need:
1 stick margarine (we use willow run), raisins, lots of cinnamon, lots of brown sugar.

Roll dough on counter out to 1/4 inch thickness. Melt margarine then brush lots onto the dough. Sprinkles generous gobs of brown sugar, cinnamon, and raisins all over the top of the dough. Gently roll the dough up and cut into 1/2 inch sections. Place them on a lightly greased baking sheet.

Repeat with the other half of the dough. Let rolls rise some more in a warm place then bake at 375 degrees until golden brown (10-15 minutes).

You can make frosting by mixing a bunch of powdered sugar with a bit of margarine.

This is easier then it sounds- just lots of waiting, but the taste is worth


Advice: Rraisins were so overbaked that I had to remove them after removing from the oven. Please do not bake over 30 minutes. Sugar and margarine mixture might helps the doughs to get brown easily. Put this mixture on the doughs before you bake. 6g dry yeast worked very well.
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by i_love_peta_jp | 2006-04-29 16:12 | Vegan recipes

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